Sałatka śródziemnomorska

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Kolorowa,pożywna i aromatyczna,idealna dla fanów lekkiego jedzenia.Można ją podać na obiad,kolację lub zabrać do pracy.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • 100 g dzikiego ryżu
    1/2 czerwonej cebuli
    8 pomidorków koktajlowych
    1 puszka ciecierzycy
    100 g sera feta
    1/2ogórka zielonego
    1/2 pęczka szczypiorku
    garść orzechów włoskich

    na sos:
    2 łyżki oliwy z oliwek
    2 łyżeczki soku z cytryny
    1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka śródziemnomorska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu,ostudzić.
    Cebulę pokroić w drobną kostkę.
    Ciecierzycę odcedzić z zlewy.
    Pomidorki pokroić w na ósemki,a ser feta i ogórka w kostkę.
    Szczypiorek posiekać.
  • 2. Wszystkie składniki oprócz sera feta i orzechów,włożyć do miski i wymieszać
    Składniki sosu wymieszać w szklance i polać sałatkę,posypać serem feta i posiekanymi orzechami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja Dania do pracy

Podobne przepisy

To może cię zainteresować