Spaghetti z duszonym mięsem

4 (1 ocen)

  • 60 min

spaghetti z mięskiem

  • 60 min

Składniki:

  • 1 op spaghetti
    400 g wieprzowiny z łopatki
    1 por
    1 bakłażan
    1 pomidor
    4 ząbki czosnku
    pół papryczki chili
    2 łyżki octu balsamicznego
    1 łyżka sosu sojowego
    sól
    pieprz
    szczypta bazylii
    1 łyżeczka majeranku
    1 łyżeczka cukru
    woda
    tłuszcz do smażenia
    świeży majeranek do posypania
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Spaghetti

Spaghetti z duszonym mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w plasterki , ok 3x5 cm. Bakłażan pokroić na plastry i posolić, odstawić.
    Por pokroić ukośnie.
    Na dno garnka dać łyżkę tłuszczu, włożyć mięso i czosnek, smażyć od czasu do czasu mieszając aż do odparowania. Dodać por, drobniutko posiekaną chili, podlać pół szkl wody, dodać ocet balsamiczny i sos sojowy oraz przyprawy, i wypłukany i przekrojony na mniejsze kawałki bakłażan, dusić do miękkości, podlewać w razie wyparowania.
    Na koniec dodać pokrojony pomidor i jeszcze chwilę poddusić.

    Makaron ugotować al'dente, podawać z mięsem i wytworzonym sosem. Posypać listeczkami majeranku
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować