Sos porzeczkowy

4.49 (149 ocen)

  • 20 min

Słodko-kwaśny sos porzeczkowy idealnie nadaje się do wytrawnych dań, jak i do słodkich śniadań, np. pacakesów.

  • 20 min

Składniki:

  • 100 g czerwonej porzeczki
    2 łyżki sosu żurawinowego
    1 łyżka miodu
Wystaw ocenę:

4.49 (149 ocen)

Zobacz również:

Desery Dżemy Sosy

Sos porzeczkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie
    Porzeczki myjemy, obieramy i gotujemy na małym ogniu. Delikatnie mieszając dodajemy miód i żurawinę. Jeśli sos jest zbyt kwaśny dosładzamy miodem.

    Zwróć uwagę!
    Porzeczki można łatwo przypalić. Pilnuj ognia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żurawina Porzeczki Jeżyny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować