Naleśniki na Majonezie

4.47 (168 ocen)

  • 15 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Proste i smaczne naleśniki z oryginalnym smakiem,zasmakują dorosłym jak i dzieciom.

  • 15 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 10szt.

    2 jajka L
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki cukru brązowego
    mały cukier waniliowy
    szczypta soli
    2 szkl.wrzącej wody
    2 łyżki oleju
    10 łyżek mąki pszennej
    pół łyżeczki proszku do pieczenia

    Dodatkowo:

    dżem
    świeże owoce
Wystaw ocenę:

4.47 (168 ocen)

Zobacz również:

Desery Dżemy Naleśniki Majonez

Naleśniki na majonezie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Naleśniki. 1. Do miski wbić jajka,wrzucić majonez,cukry,sól,
  • Naleśniki. 2. całość krótko zmiksować na gładką masę bez grudek,następnie wlać ciepłą wodę,zmiksować i wsypać przesianą przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia.Wlać olej i ponownie całość zmiksować,ciasto jest gotowe.
  • Naleśniki. 3. Patelnie do pierwszego naleśnika natłuścić olejem,rozgrzać i wlać ciasto,rozprowadzić po całej patelni,smażyć z obu stron na rumiano,po ok.min.z jednej strony.
    Naleśniki szybko i bez problemu się smażą,gotowe podajemy z ulubionymi dodatkami.
    U nas dziś królują z Dżemem Kiwi z Limonką i Białym Winogronem oraz synek chciał połowę z Dżemem Truskawkowym.
  • Naleśniki. 4. Talerzyk synka :-)

Porady

Majonez można zastąpić jogurtem greckim,lub naturalnym gęstym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Zawsze się udają - wypróbuj przepis na naleśniki Magdy Gessler

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować