Sos pomidorowy z grzybami

4.5 (172 ocen)

  • 60 min

Uniwersalny sos pomidorowy z grzybami. Idealnie pasuje do gołąbków.

  • 60 min

Składniki:

  • 2 spore garści suszonych grzybów
    100 g margaryny
    2 łyżki mąki
    3 łyżki koncentratu pomidorowego
    litr bulionu warzywnego
    2 łyżki gęstej śmietany
    cukier
    sól ,pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos pomidorowy z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby gotujemy ,kiedy będą miękkie osączamy i studzimy. Kroimy w paski.
    Z margaryny i mąki sporządzamy zasmażkę ,dodajemy koncentrat i chwilę jeszcze podsmażamy. Następnie zalewamy gorącym bulionem ,dodajemy pokrojone grzyby ,cały czas mieszając doprowadzamy do wrzenia. Sos zestawiamy z ognia ,dodajemy śmietanę (dokładnie rozprowadzamy) ,doprawiamy do smaku cukrem ,solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować