0,5 l bulionu ( może być z kostki)
1 słoiczek przecieru pomidorowego
3-4 łyżki ketchupu
1 łyżeczka cukru
2 łyżki mąki
ok pół szklanki mleka
przyprawy ( liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, maggi, czerwona papryka słodka, ostra)
Sposób przygotowania przepisu:
Sos pomidorowy
1.
Bulion zagotować dodając przecier pomidorowy, ketchup,liść laurowy i ziele angielskie, cukier.
Do mleka dolewany trochę gorącego bulionu, dokładnie mieszamy i dodajemy do bulionu.
Mąkę rozprowadzamy w niepełnej szklance przygotowywanego sosu, mieszamy do uzyskania gładkiej, a następnie dodajemy do sosu,dokładnie mieszamy. Całość zagotowujemy,doprawiamy do smaku.
Porady
Można dodać do sosu bazylię lub koperek oraz czosnek.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze