Sos pieczeniowy

4.5 (182 ocen)

Idealny pomysł na smaczny sos. Jest w sam raz do klusek, lecz najlepiej smakuje z pieczenią i czerwoną kapustą.

Składniki:

  • 3-4 łyżki oleju
    cebula
    łyżeczka curry
    sól
    pieprz
    ziele angielskie
    liść laurowy
    1/2 kostki rosołowej
    1 łyżka mąki
    papryka w proszku
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos pieczeniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zrobić bulion z kostki rosołowej z liściem laurowym i zielem, dodać sosu z mięsa i gotować około godzinę. Mięso smażyć na oleju, z dodatkiem cebuli i czosnku. Bulion wlać do mięsa i doprawić, dodać mąkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować