Sos mięsny z czerwoną papryką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób

Zapraszam na pyszny sos mięsny z dodatkiem czerwonej papryki. Polecam jako danie główne np. z makaronem.

  • 60 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 25 dag mięsa mielonego
    150 gram czerwonej papryki
    1 duża cebula
    2 ząbki czosnku
    3 łyżki oleju
    1 szklanka wody
    2 płaskie łyżki koncentratu pomidorowego
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    suszona bazylia do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania mięsne

Sos mięsny z czerwoną papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę. Paprykę myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w kostkę.
    Cebulę i czosnek oraz paprykę przesmażamy przez kilka minut na rozgrzanym oleju, przekładamy do garnka z gotującą się wodą.
    Na tej samej patelni przesmażamy mięso mielone i dokładamy do gotujących się warzyw. Gotujemy do miękkości warzyw.
    Na samym końcu dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy, zagotowujemy. Podajemy z ugotowanym makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koncentrat pomidorowy Papryka Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować