Zapraszam na pyszny sos mięsny z dodatkiem czerwonej papryki. Polecam jako danie główne np. z makaronem.
60 min
Dla 2 osób
Składniki:
25 dag mięsa mielonego
150 gram czerwonej papryki
1 duża cebula
2 ząbki czosnku
3 łyżki oleju
1 szklanka wody
2 płaskie łyżki koncentratu pomidorowego
sól do smaku
pieprz do smaku
suszona bazylia do smaku
Sos mięsny z czerwoną papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę. Paprykę myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w kostkę.
Cebulę i czosnek oraz paprykę przesmażamy przez kilka minut na rozgrzanym oleju, przekładamy do garnka z gotującą się wodą.
Na tej samej patelni przesmażamy mięso mielone i dokładamy do gotujących się warzyw. Gotujemy do miękkości warzyw.
Na samym końcu dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy, zagotowujemy. Podajemy z ugotowanym makaronem.
Komentarze