Soczysty schab

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Świetne połączenie schabu, papryki i pieczarek.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 kg schabu
    2 czerwone papryki
    1/2 kg pieczarek
    3 duże cebule
    sól
    pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Soczysty schab - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • schab 1. Schab pokroić w plastry grubości około 1,5 cm i lekko rozbić. Przyprawić z obu stron.
  • schab 2. Na patelni rozgrzać olej i smażyć schab z obu stron na rumiano.
  • dodatki 3. Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Pieczarki obrać, pokroić plasterki i również podsmażyć. Cebule obrać, poszatkować i podsmażyć.
  • schab 4. Naczynie żaroodporne posmarować masłem. Na dnie ułożyć kotlety schabowe i posypać papryką, pieczarkami oraz cebulą. Na tym ułożyć kolejną warstwę kotletów i znów posypać dodatkami. Powtarzać aż skończą się składniki. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około godziny.

Porady

Do soku, który powstanie podczas pieczenia mięsa można dodać trochę śmietany bądź mąki, by powstał pyszny sos.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Pieczarki Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.49 (158 ocen)

bardzo soczysty schab

To może cię zainteresować