Pikantny filet z indyka w marynacie curry

4.71 (7 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Sposób na soczystą, pikantną, drobiową wędlinę, do zrobienia której potrzebna jest czerwona pasta curry. Resztę składników każdy znajdzie w swojej kuchni.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg fileta z indyka
    2 łyżeczki czerwonej pasty curry
    2 łyżeczki oleju
    1,5 łyżeczki soli
Wystaw ocenę:

4.71 (7 ocen)

Zobacz również:

Wędliny Dania z indyka

Pikantny filet z indyka w marynacie curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet myjemy, osuszamy, związujemy sznurkiem spożywczym, nacieramy solą, a następnie marynatą - pastą curry wymieszaną z olejem.

    Mięso przekładamy do rękawa do pieczenia i marynujemy minimum 24 godziny w lodówce.

    Zamarynowany filet wyciągamy z lodówki ok. pół godziny przed pieczeniem, aby nabrał temperatury pokojowej. Pieczemy w 180 stopniach przez 45 minut, następnie nacinamy rękaw, polewamy wytworzonym sosem i pieczemy przez ok. 15 minut, aż lekko się zarumieni.

    Podajemy na ciepło lub na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z indyka Pasta curry Olej Sól

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować