Ciasto snikers

4.5 (196 ocen)

  • 2 godz. 10 min

Dosyć często piekę snikersa jest pyszny i słodziutki .

  • 2 godz. 10 min

Składniki:

  • Ciasto -- 60 dkg. mąki, 3 / 4 szkl. cukru , 2 jajka, 20dkg. margaryny Kasi , 3 łyżki mleka , 3 łyżki miodu, 2 łyżeczki sody , 1 opakowanie cukru waniliowego. POLEWA --- 1/ 2 margaryny Kasi , 4 łyżki cukru , 2 łyżki miodu , 20 dkg. posiekanych orzechów włoskich. KREM -- 1 budyń śmietankowy . KREM -- puszka mleka słodzonego .
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto snikers - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Snikers. 1. Mąkę wymieszaną z sodą i przesianą przez sito na stolnicę posiekać z Kasią . Dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto Podzielić na trzy identyczne części .Rozwałkować pierwszy placek , wylepić cienko brytfankę ciastem . Potem upiec kolejno pozostałe dwa placki . Ugotować budyń śmietankowy według przepisu na opakowaniu , zużyć 1/ 3 mleka mniej niż podano w przepisie. Puszkę z mlekiem wstawić do garnka z wodą i gotować 2,5 godziny , ostudzić . Na jeden upieczony i ostudzony placek wyłożyć gorący budyń , przykryć drugim plackiem posmarowanym karmelem , a następnie nakryć plackiem z polewą orzechową .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować