Ciasto snikers - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO:
Z podanych składników zagnieść ciasto kruche, podzielić na 2 części i upiec 2 placki (forma 25/35 cm.) w temp. 160 - 170*C przez 20 - 30 min.
2.CIASTO KOKOSOWE:
Białka ubić z cukrem, dodać kokos, lekko wymieszać i piec w temp. 160 - 180*C przez 20 - 30 min.
3.CIASTO ORZECHOWE:
Połowę orzechów pokroić, a drugą połowę zemleć. Białka ubić z cukrem, dodać resztę składników, delikatnie wymieszać i piec w temp. 160 - 180*C przez 25 - 30 min.
4.KREM:
W 1/2 szklanki zimnego mleka rozrobić budyń z mąką i żółtkami. Resztę mleka zagotować z dodatkiem cukru i cukru waniliowego. Wlać przygotowany budyń i zagotować. Masło utrzeć i stopniowo dodawać ostudzony krem, ciągle ucierając. Podzielić na 3 części.
Komentarze