Snickers na bisztopcie

4.5 (173 ocen)

  • 50 min

Snickers troszeczkę inaczej. Nie trzeba czekać, od razu do zjedzenia - rozpływa się w ustach :)

  • 50 min

Składniki:

  • Biszkopt:
    1 szklanka mąki,
    1 szklanka cukru,
    5 jaj,
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
    łyżka oleju

    Krem :
    budyń śmietankowy,
    0,5 l mleka,
    łyżka cukru,
    3/4 kostki margaryny,

    Ponadto:
    250 ml śmietany kremówki,
    1 puszka masy "Krówka",
    1 szklanka posiekanych orzechów włoskich
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Snickers Desery Kajmak Krówki

Snickers na bisztopcie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt.
    Jaja wbić do miski, dodać cukier i ubić mikserem na puszystą masę - ok. 15 minut. Do masy dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia - delikatnie wymieszać. Na koniec dodać olej. Przełożyć do wysmarowanej tortownicy i piec 30 min w 170 stopniach.
    Krem budyniowy.
    Ugotować budyń i wystudzić. W makutrze rozetrzeć margarynę. Stopniowo dodawać po łyżce budyniu. Ucierać, aż masa będzie gładka i puszysta.
    Kremówkę ubić (można dodać trochę cukru pudru pod koniec ubijania - wedle uznania).
    Orzechy uprażyć na patelni. wystudzić.

    Biszkopt podzielić na trzy części i przełożyć kremem, "Krówką", na wierzchu rozsmarować bitą śmietanę i posypać orzechami.

Porady

Biszkoptu nie nasączać. Można zmniejszyć ilość Krówki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krówki Masa budyniowa Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować