Snickers na bisztopcie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt.
Jaja wbić do miski, dodać cukier i ubić mikserem na puszystą masę - ok. 15 minut. Do masy dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia - delikatnie wymieszać. Na koniec dodać olej. Przełożyć do wysmarowanej tortownicy i piec 30 min w 170 stopniach.
Krem budyniowy.
Ugotować budyń i wystudzić. W makutrze rozetrzeć margarynę. Stopniowo dodawać po łyżce budyniu. Ucierać, aż masa będzie gładka i puszysta.
Kremówkę ubić (można dodać trochę cukru pudru pod koniec ubijania - wedle uznania).
Orzechy uprażyć na patelni. wystudzić.
Biszkopt podzielić na trzy części i przełożyć kremem, "Krówką", na wierzchu rozsmarować bitą śmietanę i posypać orzechami.
Porady
Biszkoptu nie nasączać. Można zmniejszyć ilość Krówki.
Komentarze