1.Ubijamy białka ze szczyptą soli, dodajemy cukier i żółtka, mieszamy. Wsypujemy mąkę, kakao, proszek do pieczenia i mieszamy wszystko łyżką. Pieczemy 40 min. w 180 st. Puszkę mleka skondensowanego gotujemy 2 godz. (woda ma przykrywać puszkę).
2.Ubijamy białka, dodajemy sól, cukier. Wsypujemy wymieszane obie mąki, proszek do pieczenia i orzechy. Pieczemy 40 min. w 180 st.
3.Do 3/4 szklanki mleka dodajemy żółtka, pozostałą część mleka gotujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Gdy zacznie się gotować wlewamy mleko z żółtkami. Gotujemy aż zgęstnieje. Następnie odstawiamy do ostygnięcia. Ucieramy masło, dodajemy po łyżce budyniu i dalej ucieramy. Na koniec wsypujemy kakao i mieszamy.
4.Biszkopt kroimy na pół. Ułożenie: pół biszkoptu, 2/3 warstwy budyniowej, warstwa bezowa, mleko skondensowane, druga połowa biszkoptu, pozostała warstwa budyniowa. Dekorujemy orzechami.
Komentarze