Bounty

0 (0 ocen)

Te czekoladowe kulki niczym nie różnią się od batonów Bounty.

Składniki:

  • - cukier waniliowy
    - aromat rumowy kilka kropli
    - wiórki kokosowe 200 g
    - cukier puder 70 g
    - śmietana 30% 100 ml
    - czekolada 200 g
    - masło 70 g

Bounty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku mieszamy wiórki z cukrem pudrem. W drugim garnku mleko, masło i cukier waniliowy. Gdy masło się roztopi, dodajemy wszystko do wiórek. Z masy uformować kulki. Ułożyć w naczyniu na papierze do pieczenia, przykryć folią aluminiową i schłodzić w lodówce przynajmniej godzinę. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Powbijać w kulki wykałaczki i obtoczyć jw w czekoladzie. Wyłożyć na papier i wstawić do lodówki do zastygnięcia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy