smażony karp

  • wyświetlono: 2653 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

smażony karp

mirelaj
  • 60min

Składniki

- 1 karp
- mąka
- pieprz, sól, przyprawa do ryb
- olej
- jajka

Sposób przygotowania przepisu:

smażony karp

  • 1. świeżego karpia wypatraszamy i pozbawiamy łusek i dokładnie myjemy
    kroimy w 2 cm cząstki w kształcie dzwonków
    - każdą część solimy, pieprzymy i posypujemy przyprawą do ryb
    obtaczamy w rozbitym jajku, później w mące
    smażymy na mocno rozgrzanym oleju aż się panierka zarumieni
    podajemy na ciepło

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzurybamoj_niedzielny_obiadsezonowe_przysmakimama_mnie_nauczylakarppanierka

Komentarze

Podobne przepisy

Karp smażony w zalewie

Dodane przez: Karolina Klimczak

Karp smażony w zalewie

Karp w innej osłonie, można podać...

Karp smażony w ziołowej panierce

Dodane przez: bogusia82

Karp smażony w ziołowej panierce

Karp smażony w takiej ziołowej...

image-14jsk6u

Dodane przez: joanna1974

Karp smażony z orzechami

Karp to moja ulubiona ryba wigilijna,...

Karp smażony w czosnkowej śmietanie

Dodane przez: Gregorhspeed

Karp smażony w czosnkowej śmietanie

Karp smażony w sosie przypominającym...

karp z serem

Dodane przez: aniulek123

KARP SMAŻONY Z SEREM

Bardzo smaczna rybka:)

Karp smażony z sosem szarym

Dodane przez: Reniutka

Karp smażony z sosem szarym

Karp smażony, to obowiązkowa pozycja...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE