Karp smażony

  • wyświetlono: 1172 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Smaczna ryba w chrupiącej panierce

e-jola1

Składniki

1 kg świeżego karpia
2 jajka
5 łyżek mąki pszennej
5 łyżek bułki tartej
olej, masło
sól

Sposób przygotowania przepisu:

Karp smażony

  • 1. Sprawionego karpia pokroić na mniejsze kawałki (lub w dzwonka). Opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, posolić, odstawić do lodówki na całą noc. Do miski wbić jajko, rozbełtać. Rybę zanurzyć w jajku, następnie w bułce tartej wymieszanej z mąką (1:1). Smażyć na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła, z obu stron na złoty kolor. Smacznego!

Porady

Jako dodatek polecam "Rozetki z puree ziemniaczanego " (zobacz inne moje przepisy) oraz sos winno-śmietanowy "Sos do ryb" (zobacz inne moje przepisy)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzurybasezonowe_przysmakimama_mnie_nauczylaWigiliaKarpświętarybypanierkarybkaświąteczniekonkurs_fotopan karpw paniercekarp w panierce

Komentarze

Podobne przepisy

Karp smażony w zalewie

Dodane przez: Karolina Klimczak

Karp smażony w zalewie

Karp w innej osłonie, można podać...

Karp smażony w ziołowej panierce

Dodane przez: bogusia82

Karp smażony w ziołowej panierce

Karp smażony w takiej ziołowej...

image-14jsk6u

Dodane przez: joanna1974

Karp smażony z orzechami

Karp to moja ulubiona ryba wigilijna,...

Karp smażony w czosnkowej śmietanie

Dodane przez: Gregorhspeed

Karp smażony w czosnkowej śmietanie

Karp smażony w sosie przypominającym...

karp z serem

Dodane przez: aniulek123

KARP SMAŻONY Z SEREM

Bardzo smaczna rybka:)

Karp w kokosie

Dodane przez: slodkokwasnakuchnia

KARP SMAŻONY W KOKOSIE

Zaryzykowałam i jest pysznie i...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE