Smażone gołabki

  • wyświetlono: 3398 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Przyszne , smaczne, wspaniałe

Agaagnes
  • 45min

Składniki

500 dag miesa mielonego, woreczek ryżu, 2 jajka, pół szklanki wody , bułka tarta , sól, pieprz, 2 ząbki czosnku, mąka do obtaczania gołabków, olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Smażone gołabki

  • 1. Wcześniej gotujemy ryż i studzimy. Dodajemy mieso mielone drobiowe lub wieprzowe( może byc mieszane) , wbijamy dwa surowe jaja, wlewamy wodę, dodajemy ok 4 łyżki bułki tartej, dodajemy przyprawy, sol, pieprz, czosnek . wszystkie składniki dobrze mieszamy. Formujey kulki lekko je wydłużając, obtaczzamy w mące i smarzymy w oleju .

Porady

Żeby mieso nie kleiło sie do rąk, moczymy ręce w wodzie .

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilkuchania polska

Komentarze

Podobne przepisy

Smażone sowy.

Dodane przez: kamilab

Smażone sowy

Taką nazwę tych grzybów znam od...

a la gołabki

Dodane przez: majka190382

MIELONE Z KAPUSTĄ I RYŻEM CZYLI GOŁABKI BEZ...

Pyszne,szybkie do zrobienia gołabki.Można...

Śledzie smażone

Dodane przez: smak i uczucie

Śledzie smażone

Klasyczne smażone śledzie

Smażone matiasy

Dodane przez: JustKuchcik

Smażone matiasy

Filety wyszły bardzo aromatyczne.

Smażone kapelusze

Dodane przez: TruskawkowaPoziomka

Smażone kapelusze

Smażona kania to ciekawy zamiennik...

smażone kalmary

Dodane przez: joanna1974

smażone kalmary

jeśli lubisz kuchnię śródziemnomorską...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE