Murzynek z nutą czerwonej porzeczki

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

słodki, smaczny, pyszny, wspaniały na deser

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 6 jajek, 3/4 szklanki cukru, cukier wanikiowy, 2 szklanki mąki, 5 łyzek kakao, kosta margaryny( palma z murzynkiem ) łużka proszku do pieczenia, szczypta soli, słoik dżemu porzeczkowego z czarnej lub czerownej porzeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Murzynek z nutą czerwonej porzeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margaryne , cukier i cukier waniliowy i kakao włożyć do garnka. Podgrzewać na małym ogniu, az wszystko się rozpusci - mieszając. Kiedy na masie pojawia sie babelki, zdjąć z ognia , przestudzić. Jajka rozbić , odzielic żółtka od białek. Żółtka dodać do wystygnitej masy czekoladowej, wymieszać , dodoac maką z proszkiem do pieczenia , potem dodac słoiczek dżemu. Dokładnie wymieszac. Z białek oraz szczypta soli ubic sztywna pianę. delikatnie połączyć z ciastem. Blaszke natłuscić margaryną , obsypać tartą bułką . Wlac ciast. piec ok. 40-45 min w tem. 200 stopni C . Po upieczeniu posypac cukrem pudrem. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.47 (163 ocen)

Opublikowany w Magazynie
galaretka z porzeczki

To może cię zainteresować