GOŁABKI Z MIĘSA INDYCZEGO

4.48 (195 ocen)

  • 40 min

Gołabki..gołabki.... mogłabym jeść cały czas.. a delikatne mięsko młoda kapustka cóż można chcieć więcej ?

  • 40 min

Składniki:

  • 1 główka młodej kapusty białej
    650 g mięsa mielone z podudzia indyczego
    3 woreczki ryżu
    4 jajka
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    1 przecier pomidorowy „pudliszki”
    1 łyżka przyprawy do mięsa mielonego
    1 łyżka przyprawy do mięsa drobiowego
    Tłuszcz do smażenia
    1 kostka rosołowa
    Sól / pieprz
Wystaw ocenę:

4.48 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gołabki z mięsa indyczego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • GOŁABKI Z MIĘSA INDYCZEGO 1. Z kapusty wykroić ”głąb” dajemy do wody, żeby w całości przykryło cała kapustę solimy wodę i gotujemy kapustę systematycznie obgotowane liście kapusty ściągamy warstwowo.
    Mięso mielone wyrabiamy z ugotowanym ryżem al Dante , cebule kroimy w kostkę zeszklić na tłuszczu i przestudzoną dodać do mięsa mielonego oraz drobno posiekane ząbki czosnku. Następnie dajemy przyprawę do mięsa mielonego/ drobiowego, sól i pieprz do smaku. Dodajemy jajka i wyrabiamy mięso dokładnie - wymieszać wszystkie składniki.
  • GOŁABKI Z MIĘSA INDYCZEGO 2. Obgotowane liście faszerujemy mięsem mielonym zwijamy gołąbki i na mocno rozgrzanym tłuszczu zapiekam gołąbki z obydwu stron. Do większego garnka na dół układam pozostałe liście kapusty zalewam ok 0,5 litra wody wrzucam kostkę rosołową i układam bardzo ciasno zapieczone gołąbki. Na poukładane gołąbki wylewam przecier pomidorowy rozcieńczony z ½ szklanki wody. Dusimy gołąbki ok 25 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować