Tradycyjne gołabki

  • wyświetlono: 1124 |
  • dodany do książki kucharskiej: 11 |
  • polecenia: 2

Tradycyjne gołąbki. Smak dzieciństwa.

uuuuuunazwy-1

Składniki

1 główka kapusty
500 g mięsa mielonego
1 duża cebula
2 woreczki ryżu po 100g
sól, pieprz, opcjonalnie 2 szczypty czosnku granulowanego


Sos pomidorowy:
500g pasta di pomidorro ( niebieska z lidla)
2 szkl wody
bazylia, oregano, sól, pieprz.

Sposób przygotowania przepisu:

Tradycyjne gołabki

  • 1. Z kapusty wycinamy głąb.
    Kapustę gotujemy do momentu aż liście staną się miękkie. Po wyjęciu garnka od raz polewamy zimną wodą.Oddzielamy liście.
  • 2. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na maśle.
    Ryż gotujemy około 7 minut.
    Do miski dodajemy mięso, ryż, cebule przyprawy i mieszamy.
  • 3. Na liście nakładamy porcję mięsa i zawijamy. Układamy w garnku.
  • 4. z podanych składników gotujemy sos. Polewamy nim gołąbki i gotujemy na wolnym ogniu około 40-50 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiaddania_dla_urodyszkola_babcimama_mnie_nauczylakapustagołąbki

Komentarze

Podobne przepisy

Gołąbki tradycyjne

Dodane przez: AnetaSłużałek

Gołąbki tradycyjne

Tradycyjne gołąbki są po prostu...

bigos

Dodane przez: justyna33

Tradycyjny Bigos

Bigos-kto nie zna tradycyjnej potrawy...

Żeberka duszone tradycyjne

Dodane przez: kasiac

Żeberka duszone tradycyjne

Użyłam tradycyjnych, podstawowych...

Gołabki w sosie pomidorowym

Dodane przez: klaudia0318

Gołabki z kapusty włoskiej w sosie pomidorowym

Pyszne gołąbki w sosie pomidorowym...

Łazanki tradycyjne

Dodane przez: Gregorhspeed

Łazanki tradycyjne

Być może dla innych tradycyjne...

a la gołabki

Dodane przez: majka190382

MIELONE Z KAPUSTĄ I RYŻEM CZYLI GOŁABKI BEZ...

Pyszne,szybkie do zrobienia gołabki.Można...