Smalec z fasoli

5 (1 ocen)

  • 40 min
  • Dla 5 osób

Czy recykling w kuchni jest możliwy? Jasne, że tak i to jest najlepszy przykład na wykorzystanie resztek z jabłek po wyciskaniu soku.
Szczerze Wam powiem, że to jest coś niepowtarzalnego w smaku, a że uwielbiam smalec z cebulką i skwarkami, to tu smakowo jest praktycznie to samo, lecz w mega zdrowej wersji.
Tylko TRZY składniki, chwila przygotowań, a później już możesz się delektować tym cudowynym smakiem!

  • 40 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 100 g wytłoczyn po jabłkach
    duża cebula
    1/2 puszki białej fasoli
    sól
    pieprz
    majeranek
    1 łyżka oliwy
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Przetwory z cebuli

Smalec z fasoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać, drobniutko posiekać. Usmażyć na oliwie na złoto.
    Dodać wytłoczyny z jabłek i smażyć razem od czasu do czasu mieszając.
    Dusić do momentu, aż wytłoczyny z jabłek zmiękkną. Przestudzić.
    Fasolę wraz z wodą zblendować, dodać do duszonych jabłek i cebulki. Wymieszać.
    Doprawić solą pieprzem i majerankiem.



    ŹRÓDŁO: missferreira.pl
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała fasola Jabłka Cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Szybka kuchnia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować