Słoneczna delicja

4.5 (171 ocen)

Często piekę to ciasto na imprezy domowe. Polecam, jest pyszne

Składniki:

  • Biszkopt jasny z 8 jajek
    Masa:
    1/2 l mleka
    1 budyń waniliowy lub śmietankowy
    1/2 szkl cukru
    odrobina spirytusu
    aromat cytrynowy
    1 margaryna
    2 galaretki o smaku cytrynowym
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty Galaretki

Słoneczna delicja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ubiec biszkopt jasny ze sprawdzonego przepisu.
    Budyń ugotować na mleku wraz z cukrem. Ostudzić. Budyń utrzeć z margaryna, do smaku dodać spirytus i parę kropel aromatu.
    Galaretki rozpuścić w 3,5 szkl gorącej wody.
    Jasny biszkopt przekroić na połowę, wyłożyć masę, w drugim biszkopcie wykrawamy kieliszkiem otwory- przenosimy to ciasto na masę. W otwory wlewamy tężejącą cytrynową galaretkę. Na otwory kładziemy krążki które pozostały z wykrawanego ciasta. Wierzch ciasta ozdobić polewą czekoladową.

Porady

Można zrobić też wersje wiśniową. Do masy dodać wydrylowane wiśnie, a w otwory wlewamy galaretkę wiśniową.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Galaretka cytrynowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować