Sernik jogurtowy

0 (0 ocen)

  • 50 min

Niebywale delikatny puch jogurtowy. Prawdziwa poezja smaku! Moje ulubione ciasto i mojej rodziny

  • 50 min

Składniki:

  • Ciasto kruche:
    1,5szklanki mąki
    1/3 szklanki cukru
    1/2 kostki margaryny
    2 żółtka
    Masa jogurtowa:
    3 jogurty naturalne po 360 ml
    1/2 szklanki oleju
    3 budynie śmietankowe
    10 żółtek( białka osobno)
    1, 5 szklanki cukru
    olejek zapachowy

Sernik jogurtowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagnieść ciasto kruche. Jogurty połączyć z żółtkami, olejem, sypkim budyniem, olejkiem. Białka obić na pianę z 1, 5 szkl cukru.Delikatnie wmieszać ją w masę jogurtową. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, następnie wyłożyć ciasto kruche. Na ciasto wylewamy masę jogurtową . Pieczemy 45-50 min

Komentarze

Podobne przepisy