REKLAMA

Śledzik z jajkiem w sosie tatarskim

wyświetlono: 176 | dodany do książki kucharskiej: 2 | polecenia: 0

Dokonała przekąska o bogatym smaku, będzie smakować nawet tym co śledzi nie lubią, gwarantuję, na stole prezentuje się znakomicie i zachęcająco, polecam. 

opublikowany: 22.07.2021
Udostępnij Pinterest
  • dla 3 osób
  • 30 min

Składniki:

  • 3 filety ze śledzia matiasa
    3 jajka ugotowane na twardo
    3 spore łyżki sosu tatarskiego (przepis jeden wcześniej)
    do dekoracji dowolnie :
    u mnie plastry cytryny, czereśnie, listki sałaty rzymskiej, pomidorki koktajlowe, posiekana natka
Ocena:

(średnia 5 z 2 głosów)

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Matiasy wymoczyć w wodzie ok. 30 minut, po wyjęciu skropić odrobiną soku z cytryny a później oleju, odciąć część od ogona ryby.
    Ugotowane jajka oczywiście obrać, ściąć końcówki aby lepiej się trzymały, wokół obwinąć płatem śledzia i przykryć go sosem tatarskim jak pierzynką, całość udekorować wg. uznania i dodatków jakie akurat mamy w lodówce.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: anaid123 anaid123

Jajka w sosie tatarskim

Wspaniałe połączenie jajek z wyrazistym w smaku sosie zasmakuje wszystkim.

kategoria: jajko Przystawki opublikowany: 22.09.2014 | wyświetlono: 3046 Książki kucharskie: 5 | Polecenia: 1

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE