Śledzik z jajkiem w sosie tatarskim

5 (3 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób

Dokonała przekąska o bogatym smaku, będzie smakować nawet tym co śledzi nie lubią, gwarantuję, na stole prezentuje się znakomicie i zachęcająco, polecam. 

  • 30 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 3 filety ze śledzia matiasa
    3 jajka ugotowane na twardo
    3 spore łyżki sosu tatarskiego (przepis jeden wcześniej)
    do dekoracji dowolnie :
    u mnie plastry cytryny, czereśnie, listki sałaty rzymskiej, pomidorki koktajlowe, posiekana natka
Wystaw ocenę:

5 (3 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Śledzik z jajkiem w sosie tatarskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Matiasy wymoczyć w wodzie ok. 30 minut, po wyjęciu skropić odrobiną soku z cytryny a później oleju, odciąć część od ogona ryby.
    Ugotowane jajka oczywiście obrać, ściąć końcówki aby lepiej się trzymały, wokół obwinąć płatem śledzia i przykryć go sosem tatarskim jak pierzynką, całość udekorować wg. uznania i dodatków jakie akurat mamy w lodówce.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Anchois

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować