Dokonała przekąska o bogatym smaku, będzie smakować nawet tym co śledzi nie lubią, gwarantuję, na stole prezentuje się znakomicie i zachęcająco, polecam.
30 min
Dla 3 osób
Składniki:
3 filety ze śledzia matiasa
3 jajka ugotowane na twardo
3 spore łyżki sosu tatarskiego (przepis jeden wcześniej)
do dekoracji dowolnie :
u mnie plastry cytryny, czereśnie, listki sałaty rzymskiej, pomidorki koktajlowe, posiekana natka
Śledzik z jajkiem w sosie tatarskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Matiasy wymoczyć w wodzie ok. 30 minut, po wyjęciu skropić odrobiną soku z cytryny a później oleju, odciąć część od ogona ryby.
Ugotowane jajka oczywiście obrać, ściąć końcówki aby lepiej się trzymały, wokół obwinąć płatem śledzia i przykryć go sosem tatarskim jak pierzynką, całość udekorować wg. uznania i dodatków jakie akurat mamy w lodówce.
Smacznego :)
Komentarze