Jajka w sosie tatarskim

5 (188 ocen)

  • 35 min

Najlepszy sos tatarski, jaki gdziekolwiek jadłam - bo własny! Z grzybkami ogórkami, a nie keksem z majonezu. Gwarantuje pełen sukces w smaku!

  • 35 min

Składniki:

  • - 12 jajek
    - śmietana 18% 180g
    - majonez 110 g
    - ogórki konserwowe 2 szt (większe)
    - grzybki marynowane ew. pieczarki pół słoika
    - chrzan tarty 1 łyżeczka
    - sól
    - pieprz
Wystaw ocenę:

5 (188 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Majonez

Jajka w sosie tatarskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. jajka gotujemy na twardo.
  • 2. W między czasie ogórki i grzybki bardzo drobniutko siekamy.
  • 3. W misce mieszamy posiekane warzywa, dodajemy chrzan, majonez, śmietanę i doprawiamy solą i pieprzem wedle uznania. Wszystkie składniki porządnie łączymy.
  • 4. jajka przekrawamy na pół, układamy na ta dużym talerzu i zalewamy naszym pysznym sosikiem:)))

Porady

Proporcje majonezu i śmietany, możemy dodawać wedle własnego smaku. Na koniec nasze jajeczka można posypać papryką słodką

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Jajka Śmietana Ogórek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować