Śledzie z wiśniami

2 (1 ocen)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Filety śledziowe połączone ze smakiem suszonej wiśni smakują po prostu wybornie.

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 filetów śledziowych
    12 suszonych wiśni bez pestek
    sok z cytryny
    olej rzepakowy
    liść laurowy
    kilka ziaren ziela angielskiego
    kilka ziaren pieprzu
    cebula
Wystaw ocenę:

2 (1 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Koreczki

Śledzie z wiśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wymoczone śledzie kroimy wzdłuż na pół, zwijamy je w ruloniki, w środek każdego wkładamy wiśnię. Śledzie przekładamy do słoika lub szklanego naczynia, posypujemy drobno pokrojoną cebulą, liściem laurowym, ziarenkami pieprzu i zielem angielskim. Całość zalewamy sokiem z cytryny i olejem, tak by śledzie były całkowicie pokryte zalewą. Odstawiamy do lodówki na 12 godzin. Śledzie podajemy posypane natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez gotowania

Podobne przepisy

To może cię zainteresować