Śledzie z musztardą

4.44 (150 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Musztarda dodaje pikanteri...

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - śledzie (solone matiasy (płaty)): 40 dekagramów
    - cebula (średnie): 2 sztuki
    - ogórek (z zalewy octowej): 3 sztuki
    - sok (z limonki lub cytryny): 4 łyżki
    - pieprz cytrynowy: 2 szczypty
    - musztarda (rosyjska): 4 łyżki
    - oliwa: 1 szklanka
Wystaw ocenę:

4.44 (150 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie z musztardą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie moczymy około 3 godziny. Cebule i ogórki kroimy w kostkę. Śledzie osuszamy na papierowym ręczniku. Każdy filet smarujemy musztardą .Odstawiamy na 20 minut, kroimy w małe dzwonka. Układamy na spodzie naczynia cebule to posypujemy szczyptą pieprzu. Następnie układamy, ogórki , śledzie. Skrapiamy to sokiem z limonki albo z cytryny. Tak postępujemy do wykorzystania wszystkich składników.Wszystko zalewamy oliwą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować