Śledzie w śmietanie z pomidorami, papryką, szalotką i koperkiem

4.63 (8 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Śledzie w połączeniu z papryka i pomidorami są bardzo smaczne. Jeszcze do tego cebulka i koperek wzbogacają smak. Polecam.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 płaty śledziowe matiasy
    10 pomidorków koktajlowych
    papryka czerwona
    szalotka
    mały pęczek grubego szczypiorku
    łyżka posiekanego koperku
    łyżka posiekanej natki pietruszki
    pieprz czany świeżo mielony
    sól do smaku
    150 g śmietany 18%
Wystaw ocenę:

4.63 (8 ocen)

Zobacz również:

Sałatka śledziowa Dania z ryb

Śledzie w śmietanie z pomidorami, papryką, szalotką i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie wymoczyć w wodzie ok 2 godz. Dokładnie osuszyć papierowymi ręcznikami. Pokroić w kostkę ok 1cm.
    Umyte, osuszone pomidorki pokroić na cztery części. Umytą, osuszoną paprykę pokroić w kostkę, pozbawiając wcześniej gniazda nasiennego. Szalotkę pokroić w drobną kostkę, a szczypiorek posiekać.
    Wszystkie pokrojone składniki przełożyć do salaterki. Dodać śmietanę. Pomieszać. Dodać pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować