Śledź w śmietanie

4.5 (141 ocen)

  • 20 min

A dziś na obiad śledzie, które robi moja mama.

  • 20 min

Składniki:

  • - 2 płaty śledzi marynowanych
    - 4 cebule
    - 200 ml śmietany ukwaszonej 18 %
    - pół szklanki mleka
    - sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Śledź w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ze śledzi ściągnąć skórę i pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w cienkie piórka. Śmietanę połączyć z mlekiem, doprawić solą i pieprzem. Zalać śledzie z cebulą i wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować