Śledź w śmietanie na słodko

4.47 (155 ocen)

  • 15 min

Mój mąż dzisiaj na obiad poprosił o śledzie, ale w wersji na słodko....

  • 15 min

Składniki:

  • - 2 (podwójne) płaty śledzi marynowanych
    - 3 średnie cebule
    - 300 ml śmietany 18 % zagęszczonej
    - 2 łyżki octu
    - 3 łyżki cukru
Wystaw ocenę:

4.47 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Śledź w śmietanie na słodko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ze śledzi zdjąć skórę i pokroić na mniejsze kawałki. Przełożyć do miski. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Przełożyć do śledzi. W osobnym naczyniu połączyć śmietanę z octem i cukrem. Wymieszać posmakować, jakby było za mało słodkie dosypać cukru. Wlać do śledzi z cebulką i wymieszać. Schodzić w lodówce godzinę aby się przegryzło. Podawać z ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier Ocet Śmietana Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować