PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Śledź w śmietaniehttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0002/81/3cd6def8ecfb86834f99cef27e145fc343dba4f8.jpeg32222419http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/sledz-w-smietanie-40
- 3 filety śledzi w occie
- 1 jabłko - duże, kwaskowate
- 2-3 ogórki kiszone
- 1 duża cebula lub 2 małe
- 2 łyżki majonezu
- 200 ml śmietany 18%
- sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania przepisu:
Śledź w śmietanie
1.
ledzie myjemy, osuszamy, usuwamy ogonek i ości, kroimy w kawałeczki. Ogórki jabłko i cebulę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Odsączamy z nadmiaru soku. Łączymy ze śledziem. Majonez mieszamy ze śmietaną a następnie z pozostałymi składnikami. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Porady
1. Można zrobić na śledziach a"la matias - wtedy należy wymoczyć śledzie a potem dodać łyżkę octu
2. Śledzie są najlepsze po 1, 2 dniach.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze