Śledź w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety wymoczyłam w wodzie, zmieniając co jakiś czas wodę. Wymoczone pokroiłam pod skosem na 5 - 6 części każdy filet. Oprószyłam pieprzem i skropiłam sokiem z cytryny
Sos śmietanowy
Cebulę pokroiłam w drobną kostkę. Na sitku sparzyłam wrzątkiem - przelałam zimną wodą. Do ociekniętej cebuli dodałam pokrojone w drobną kostkę jabłko, pokrojone drobno ogórki. Całość wymieszałam ze śmietaną. Doprawiłam szczyptą soli, szczyptą pieprzu, szczyptą cukru i łyżką soku z cytryny. Połączyłam ze śledziami tuż przed podaniem
Cebula czerwona
Cebulę pokroiłam w piórka. Oprószyłam solą, pieprzem, cukrem, skropiłam sokiem z cytryny - odstawiłam na kilka minut od czasu do czasu przemieszałam.
Komentarze