Śledź w śmietanie

4.5 (147 ocen)

Jeden z najbardziej znanych sposobów przyrządzania śledzia - w śmietanie.

Składniki:

  • 5 płatów śledziowych
    1 winne jabłko
    1 cebula
    1 kubeczek kwaśnej śmietany
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledź w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płaty śledziowe kroimy w paski o grubości ok. 2cm.
    Jabłko obierany, koimy w drobniutka kosteczkę.
    Cebulę siekamy.
    Śledzia przekładamy do miski, dodajemy jabłko, cebulę i śmietanę. Doprawiamy sola i pieprzem. Mieszamy dokładnie.

Porady

Śledź w śmietanie najlepiej smakuje lekko schłodzony.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować