Śledź po japońsku na sałatce

4.49 (164 ocen)

  • 2 godz.

Taką przystawkę podawano dawniej w restauracjach. A dlaczego tak się nazywa ta przystawka mnie się nie pytajcie bo nie wiem.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1. ogórek konserwowy 5 szt. ,
    2. cebula 1 szt. ,
    3. groszek zielony konserwowy 1 puszka,
    4. Majonez.
    5. Pieprz czarny mielony, mielona papryka ostra przyprawy według uznania,
    6. Papryka czerwona do dekoracji.,
    7. Zielona część pora do dekoracji ,
    8. 3 jaja kurze ,
    9. 3 filety śledzia małosolne.
Wystaw ocenę:

4.49 (164 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Majonez

Śledź po japońsku na sałatce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. 5 ogórków konserwowych drobno kroimy w kostkę, kroimy jedną cebulę w kostkę , dodajemy 6 łyżek groszku konserwowego, majonez, sól, pieprz i mieloną paprykę ostrą, mieszamy.
    2. Jajka gotujemy na twardo.
    3. Śledzie moczymy .
    4. Sałatkę rozkładamy na półmisku .
    5. Na gotową sałatkę układamy polówki jajek owinięte w śledzia.
    6. Dekorujemy majonezem, papryką czerwoną i porą .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Cebula Papryka Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować