Śledź po japońsku

4.48 (177 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Przepis odnaleziony w starych zapiskach sporządzanych przez nasze babcie. Wiemy, że zawsze liczyć możemy na jakość i smak.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 400 g filetów śledziowych
    2 cebule
    5 jajek
    puszka groszku
    200 g korniszonów
    1 łyżka słodkiej mielonej papryki
    3 łyżki majonezu
    cukier do smaku
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.48 (177 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Śledź po japońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie kroimy w dużą kostkę. Cebulę siekamy ,dodajemy do śledzi razem z osączonym z zalewy groszkiem i pokrojonymi w drobną kostkę ogórkami. Jajka gotujemy ,obieramy ,kroimy w kostkę ,dodajemy do całości. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem i słodką papryką ,do smaku doprawiamy cukrem ,solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować