Śledź po japońsku

4.5 (147 ocen)

  • 30 min

Idealne połączenia śledzia, ogórka kiszonego oraz jajka.

  • 30 min

Składniki:

  • 4 filety śledzi solonych
    2 średnie cebule
    Ogórek kiszony
    2 jajka ugotowane na twardo
    Majonez
    Sól
    Cukier
    Papryka mielona
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Sledzie marynowane Jajko Przystawki

Śledź po japońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w kostkę, ogórek zetrzeć na dużych oczkach – cebulę wymieszać z ogórkiem, dodać trochę cukru i papryki. Cebulę z ogórkiem nakładać na wewnętrzną stronę płata śledziowego, zwinąć jak roladki i spiąć wykałaczką. Ułożyć na półmisku, przykryć połówkami jaj, polać majonezem. Można ozdobić natką pietruszki oraz gotowaną marchewką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Jajka Ogórek Śledzie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować