Śledź po japońsku

  • wyświetlono: 1496 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Idealne połączenia śledzia, ogórka kiszonego oraz jajka.

ewiczka2304
  • 30min

Składniki

4 filety śledzi solonych
2 średnie cebule
Ogórek kiszony
2 jajka ugotowane na twardo
Majonez
Sól
Cukier
Papryka mielona

Sposób przygotowania przepisu:

Śledź po japońsku

  • 1. Cebulę pokroić w kostkę, ogórek zetrzeć na dużych oczkach – cebulę wymieszać z ogórkiem, dodać trochę cukru i papryki. Cebulę z ogórkiem nakładać na wewnętrzną stronę płata śledziowego, zwinąć jak roladki i spiąć wykałaczką. Ułożyć na półmisku, przykryć połówkami jaj, polać majonezem. Można ozdobić natką pietruszki oraz gotowaną marchewką.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilsezonowe_przysmakiJajkacebulaśledźśledź po japońskuśledź solonyogórek kiszonyśledź z jajkiem

Komentarze

Podobne przepisy

Śledzie po japońsku

Dodane przez: szynszyla

Śledzie po japońsku

Ładnie prezentują się na każdej...

image-02h33n4

Dodane przez: ArturZ

RYBA PO JAPOŃSKU

Pwnie z Japonią ma niewiele wspólnego...

śledź po gdańsku

Dodane przez: wiesiołek

Śledź po kaszubsku

Śledzie po kaszubsku w moim wydaniu,...

image-1prilw5

Dodane przez: monika016

Śledzie po japońsku

Śledzie w dość nietypowym wydaniu,...

Kapusta po japońsku

Dodane przez: IlonaJ

Kapusta po japońsku

Ulubiona potrawa mojego męża.

Śledź po kaszubsku

Dodane przez: smak i uczucie

śledź po kaszubsku

przepis na smaczne śledzie

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE