Śledź po Japońsku

  • wyświetlono: 8488 |
  • dodany do książki kucharskiej: 15 |
  • polecenia: 0

Dekoracyjna i smaczna przekąska.

bronislawa70
  • 40min

Składniki

Składniki:

7 jajek

7 płatów śledziowych z wiaderka

Składniki na sałatkę:

1 puszka groszku konserwowego

2 duże cebule

3-4 łyżki majonezu

1 łyżka musztardy

sól,pieprz biały

Zalewa:

1 litr wody

2 łyżeczki cukru

2-3 łyżki octu

3 ziarenka ziela angielskiego

2 liście laurowe

1 łyżeczka soli

Sposób przygotowania przepisu:

Śledź po Japońsku

  • Śledź po Japońsku1. Składniki zalewy włożyć do garnka i zagotować. Wrzucić cebulę pokrojoną w półplasterki i gotować na półmiękko.Odcedzić na sitku i odstawić do wystygnięcia. chłodną cebulę odcisnąć z nadmiaru zalewy, dodać odsączony groszek,majonez,musztardę,doprawić i wymieszać. Sałatkę wyłożyć na półmisek. Ugotowane jajka owinąć plastrem śledzia, spiąć wykałaczką i ułożyć na sałatce. Czubek jajka posmarować delikatnie majonezem i posypać czerwoną papryką w proszku. Udekorować świeżym koperkiem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaprzekąskipłaty śledzioweśledź po japońsku

Komentarze

Podobne przepisy

Śledzie po japońsku

Dodane przez: szynszyla

Śledzie po japońsku

Ładnie prezentują się na każdej...

image-02h33n4

Dodane przez: ArturZ

RYBA PO JAPOŃSKU

Pwnie z Japonią ma niewiele wspólnego...

image-1prilw5

Dodane przez: monika016

Śledzie po japońsku

Śledzie w dość nietypowym wydaniu,...

Kapusta po japońsku

Dodane przez: IlonaJ

Kapusta po japońsku

Ulubiona potrawa mojego męża.

śledź po sułtańsku

Dodane przez: karolinajedynak24

ŚLEDŹ PO SUŁTAŃSKU

śledzie często goszczą w moim domu...

Śledź po kaszubsku

Dodane przez: smak i uczucie

śledź po kaszubsku

przepis na smaczne śledzie

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE