Śledź po flisacku

4.5 (173 ocen)

  • 30 min

Bardzo szybka przystawka dla niespodziewanych gości

  • 30 min

Składniki:

  • filet śledziowy
    jabłko
    cebula
    ogórek kiszony
    jogurt naturalny gęsty
    majonez
    wykałaczki
    koperek
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledź po flisacku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłko i ogórka kroimy cieniutko w słupki a cebulę w cienkie piórka.
  • 2. Wszystkie składniki mieszamy z jogurtem i majonezem. Doprawiamy solą, pieprzem i cukrem.
  • 3. Śledzia oczyszczamy ze skórki, zwijamy ale zostawiamy małą dziurkę i wkładamy tam farsz na koniec spinamy wykałaczką i dekorujemy koperkiem i gotowe :)
  • 4. Składniki można zwiększyć gdy zapotrzebowanie jest większe
    Smacznego

Porady

Dla smakoszy śledzi :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Ogórek Śledzie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować