skubaniec z truskawkami

4.43 (173 ocen)

Agrestem można zastąpić truskawki....

Składniki:

  • ciasto- mąka 50 dkg
    margaryna 25 dkg
    smalec 1 łyżka
    żółtka 6 sztuk
    cukier 2 łyżki
    proszek do pieczenia 2 łyżeczki
    kakao 2 łyżki
    pianka- białka 6 sztuk, cukier 1 szklanka
    owoce- truskawki albo agrest 1 kg
Wystaw ocenę:

4.43 (173 ocen)

Zobacz również:

Desery

Skubaniec z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mąki ,żółtek, margaryny,smalcu,2 łyżek cukru, proszku do pieczenia zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części, do jednej dodać kakao i jeszcze raz zagnieść. Całość włożyć do lodówki na około godzinę.Truskawki obrać i umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Białka z cukrem ubić na sztywną pianę.Blaszkę 30x25 cm wyłożyć folią aluminiową, skubać 1 część białego ciast,następnie poskubać ciemne ciasto, ułożyć truskawki. Przykryć pianą z białek, poskubać resztę białego ciasta.Piec w temperaturze 170 stopni około 45 minut( termoobieg)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować