Skubaniec z malinami i jeżynami

4.5 (182 ocen)

  • 60 min

Szybkie i bardzo smaczne, delikatne ciasto...

  • 60 min

Składniki:

  • SPÓD I WIERZCH:
    -2 szkl mąki (można pomieszać pszenną z krupczatką)
    -4 żółtka
    -2 łyżki cukru
    -1 łyżeczka proszku do pieczenia

    PIANKA:
    -2 budynie śmietankowe
    -niepełna szkl cukru
    -4 białka
    -1/2 szkl oliwy
    -1 szkl owoców (u mnie maliny i jeżyny) świeżych lub mrożonych (nie rozmrażać)
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Desery

Skubaniec z malinami i jeżynami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • skubaniec 1. Składniki ciasta zagnieść i podzielić na dwie nierówne części. Większą wylepić dno tortownicy o śr. 26-28 cm i podpiec ok. 20 min. w 180 st. C. Resztę odłożyć.
  • skubaniec 2. Białka ubić na sztywną pianę, zmiksować z cukrem, dodać budyń i oliwę. Zmiksować. Wyłożyć na podpieczony spód, nstp. wyłożyć owoce i lekko docisnąć. Poskubać resztę ciasta i piec jeszcze ok. 30 min. w 180 st.C.

Porady

W środku ciasto ma delikatną piankę, a na zewnątrz kruche ciasto i delikatną bezę z owocami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować