Skrzydełka w sosie miodowo-musztardowym

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Delikatne mieso z kurczaka świetnie komponuje się z aksamitnym słodkawym sosem z ziarenkami gorczycy.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 8 szt. skrzydełek z kurczaka
    3 łyżki oleju
    1/2 szkl. wody
    1 szkl. śmietanki 30%
    1 łyżka miodu
    2 łyżki musztardy francuskiej
    sól, pieprz
    natka pietruszki (opcjonalnie)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy Sos miodowy

Skrzydełka w sosie miodowo-musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka oprósz solą i pieprzem, polej 1 łyżką oleju. Wymieszaj i odstaw na 15 minut.
    Na patelni rozgrzej pozostały olej. Obsmaż mięso z obu stron na rumiano.
  • 2. Wlej wodę oraz śmietankę. Przekryj patelnię i duś skrzydełka przez 15 minut.
    Dodaj miód oraz musztardę. Redukuj sos przez kolejne 15 minut, już bez przykrycia.
  • 3. Sos dopraw solą i pieprzem. Posyp natką pietruszki. Skrzydełka podawaj z ugotowanym ryżem i ulubioną surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kurczak Mięso Skrzydełka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować