Skrzydełka Sambal Oelek .

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszne skrzydełka w piekielnym wydaniu .

  • 60 min

Składniki:

  • 8-10 skrzydełek
    4 łyżki pasty Sambal Oelek - do kupienia we wszystkich większych marketach
    3 łyżki oleju
    2 łyżki płynnego miodu
    2 łyżki sosu sojowego ( jasny lub ciemny )
    6 łyżek keczupu łagodnego
    1 płaska łyżeczka soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Skrzydełka sambal oelek . - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Dodajemy pastę Sambal Oelek. 1. Skrzydełka myjemy ,osuszamy , odcinamy końcówki i solimy.Dodajemy pastę Sambal Oelek. Jeżeli ktoś nie lubi bardzo pikantnych potraw może w tej chwili zmniejszyć ilość pasty do dwóch łyżek.
  • Dodajemy pozostałe składniki. 2. Dodajemy olej, miód,sos sojowy,keczup .
  • Mieszamy. 3. Po dokładnym wymieszaniu wkładamy na 15 minut do lodówki.
  • Wykładamy na blaszkę do pieczenia. 4. Nagrzewamy piekarnik do 190-200 stopni . Na blaszkę wykładamy folię aluminiową - strona obojętna ( miód w marynacie lubi się przypalać więc będzie mniej szorowania gdy wyrzucimy folię po upieczeniu skrzydełek).Pieczemy w nagrzanym piekarniku 45 minut .

Porady

Jeszcze smaczniejsze są z grilla podane z grzankami i dowolną surówką . Miód można rozpuścić wkładając na moment do mikrofalówki .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować