1.CIASTO I:
Z podanych składników wyrobić ciasto kruche, podzielić na 2 części i wyłożyć do prostokątnej formy.
2.MASA SEZAMOWA:
Podane składniki podgrzać i wyłożyć na jedną część CIASTA I. Piec w całości przez ok 35 min w 190*
3.MASA KOKOSOWA:
Białka ubić z cukrem na końcu dodać kokos i delikatnie wymieszać. Drugą część CIASTA I posmarować powidłami i wyłożyć kokos. Piec 35 min w 190*
4.CIASTO II:
Z podanych składników zagnieść ciasto (jak kruche) dodając do niego miód.
Wyłożyć do formy.
5.MASA ORZECHOWA:
Podane składniki podgrzać, wyłożyć na CIASTO II (miodowe) i piec ok 30 min w 190*
6.MASA BUDYNIOWA:
Z mleka i obu mąk ugotować budyń. Wystudzony utrzeć z margaryną, do smaku dodać cukier i alkohol.
7.PRZEŁOŻENIE CIASTA:
ciasto II (z orzechami) - masa budyniowa - ciasto I (z sezamem) - masa budyniowa - ciasto I (z kokosem) - polewa
Komentarze