1.Ciasto kruche:
Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia zagnieść z margaryną i smalcem. Dodać żółtka roztrzepane z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i śmietaną. Zagnieść ciasto, podzielić na 3 części. Przygotować trzy blaszki o wymiarach 25x36. Dwoma częściami wyłożyć blaszki, do trzeciej dodać łyżkę miodu, ponownie zagnieść i wyłożyć trzecią blaszkę.
2.Sezam:
Wszystkie składniki wymieszać, zagotować, lekko przestudzić i wyłożyć wierzch jednego ciasta kruchego. Piec około 40 minut w temperaturze 180st C.
3.Kokos:
Białka ubić z cukrem i delikatnie wmieszać kokos. Drugą część kruchego ciasta posmarować powidłami i nałożyć masę kokosową. Piec około 35-40 minut w temp. 180st C.
4.Orzechy:
Wszystkie składniki dokładnie mieszając - podgrzać. Wyłożyć na ciasto kruche(z miodem). Piec około 40 minut w temp. 180st C.
5.Masa:
Z mąki, budyniu, mleka, cukru ugotować budyń. Masło utrzeć, dodając przestudzony budyń i na końcu kokos.
6.Przełożenie ciasta:
Ciasto orzechowe - połowa masy - ciasto z sezamem - pozostała masa - ciasto z kokosem - polewa.
Komentarze