Kebabowe bułeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki pokroić w plasterki, podsmażyć ok. 15 min na oleju. Cebulę, kurczaka i paprykę pokroić w drobną kostkę. Dodać do podsmażonych pieczarek. Przyprawić gyrosem. Wymieszać i smażyć wszystko razem ok. 20 min. Odstawić do przestygnięcia. Następnie połączyć z żółtym serem. Na końcu dodać odsączoną kukurydzę. Wymieszać.
2.Margarynę roztopić i wystudzić. Drożdże rozpuścić z cukrem i letnim mlekiem, dodać szklankę mąki. Ostawić na chwilę do wyrośnięcia. Margarynę wymieszać z resztą składników, dodać do zaczynu drożdżowego, wyrobić ciasto i odstawić na chwilę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Następnie rozwałkować ciasto o grubości 0,5cm. Szklanką wycinać kółka, nakładać farsz, zlepiać formując bułeczki, odstawić na 15 min. do wyrośnięcia. Bułeczki posmarować białkiem. Piec ok. 25-30 min. w temp. 180 st. C.
Komentarze