Serowe kotlety w kapuście

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Kotleciki robi się prosto, jak ktoś nie lubi sera można pominąć ten składnik. Mięsne kuleczki zatopione w kapuście.

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • Mała główka kapusty
    • 2 Marchewki
    • 10 dag sera żółtego
    • ½ łyżeczki przyprawy uniwersalnej
    • ½ łyżeczki octu
    • Cukier
    • 1 łyżka ketchupu
    • 2 łyżeczki mąki pszennej
    • ½ kg mięsa mielonego wieprzowego
    • 1 torebka ryżu
    • Jajko
    • 10 dag sera żółtego
    • Bułkę tartą do panierki
    • Olej do smażenia
    • Sól
    • Paprykę ostrą
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Serowe kotlety w kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kotlety 1. 1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie.
    2. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą, papryką ostrą, dodajemy obraną i startą na tarce o dużych oczach marchew oraz starty żółty ser. Na koniec łączymy z ugotowanym ryżem i dokładanie mieszamy.
    3. Następnie obtaczamy w bułce tartej i smażmy na rozgrzanym oleju.
  • kapusta 2. 4. Kapustę myjemy, szatkujemy, przekładamy do garnka, dodajemy obrana, pokrojoną marchew i gotujemy.
    5. Pod koniec gotowania wsypujemy Vegetę, wlewamy ocet, wsypujemy odrobinę cukru, dodajemy ketchup i zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości zimnej wody. Chwile gotujemy.
  • kotlety 3. 6. W naczyniu układamy kotlety i kapustę.
    7. Danie gotowe.
    8. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować