Przygotować spód: pół kostki margaryny utrzeć z 3 żółtkami, 1.5 szkl. mąki, 1/4 szkl. cukru i z łyżeczką proszku. Ciasto ma być miękkie. W razie potrzeby dodać więcej maki.
Gotowe ciasto wyłożyć równomiernie na dnie blachy.
Przygotowac masę serową:
w duzej misce zmiksować ser z budyniami w proszku następnie dodać 4 żółtka 3,4 szkl. cukru, olej i 750 ml mleka. Masa po wymieszaniu bedzie bardzo płynna i tak ma być :)
Na ciasto w blasze wylać masę serową. Piec ok. 35-40 minut w 180 stopniach C.
po upływie ok. 25-30 minut pieczenia przygotować piane z 7 białek i 4 łykami cukru na sztywno.
Gdy ciasto ( po 40 min) bedzie gotowe wyjąć je i delikatnie pokryć pianą. całość posypać wiórkami kokosowymi. piec dodatkowo 15- 20 minut
Po upieczeniu ciasto od razu wyjąć z piekarnika, bo inaczej na wierzchu zrobi sie kożuch
Odstawić ciasto w blaszcze w chłodne miejsce i poczekać aż stężeje.
Komentarze