Ziemniaczki nadziewane

0 (0 ocen)

  • 60 min

Smaczne i syte danie

  • 60 min

Składniki:

  • 3 duże ziemniaki

    - kawalek poczku wędzonego
    - kilka pieczarek
    - poł dużej cebuli
    - ząbek czosnku
    - ser zółty
    sol, pieprz, papryka czaerwona słodka

    - jogurt naturalny
    - ząbek czosnku
    - sol, pieprz

Ziemniaczki nadziewane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Ziemniaczki myję i gotuje w mundurkch żeby były takie poł na pół
    2. w miedzy czasie jak ziemniaki się gotują robię farsz: cebulę kroję w kostkę, pieczarki w poł plasterki, boczek kroję w cienkie paseczki wszystko smażę razem pod koniec dodaję czosnek polrojony w plasterki i przyprawiam do smaku.
    3. odlewam ziemniaczki i pozostawiam do wystudzenia
    4. kiedy ziemniaczki wystygną scinam kawałek i wydrązam srodek to co wyjełam pokroiłam i dodałam do farszu
    5. nałożyłam farsz do ziemniaczków, posypałam potartym serem
    6. Piekę w temp. 180 stopni przez 35 minut
    7.w czasie jak ziemniaczki się pieką robie sos czosnkowy
    8. ziemniaczki po wyjęciu jeszcze ciepłe polewam sosem czosnkowym

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy