1.Podane składniki na ciasto białe ubić jak na biszkopt,wylać na foremkę,posypać dobrze kawą mieloną.
2.Ubić biszkopt z 5 jaj(białka ubijamy z cukrem na sztywno, dodajemy żółtka i i powoli mąkę z proszkiem).Gotowe wylewamy na ciasto białe i pieczemy.
3.Składniki na masę serową zmiksować i upiec w osobnej foremce.
4.Robimy krem:Mleko zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Mąki rozpuścić w odrobinie mleka, i wylać na gotujące mleko.Ugotować budyń.Ostudzić.
Utrzeć margarynę i dodać zimny budyń.Miksować.
5.Placek przekrawamy na pół.Jedną część smarujemy połową budyniu,dajemy placek serowy,wykładamy drugą część masy budyniowej i przykrywamy druga częścią placka.
Na wierzch dajemy polewę.
Komentarze